wpdd899478_0f.jpg
wp447f5cb7.png
wp76e67543.png
wpb108ab12.png
wp3afff2e3.png
wpd65d1ca1.png
wp2e0d725b.png
wp8e51ebdf.png
wp8bcad44e.png
wpcd75bd19.png
wpa8225be7.png
wp90c730d8.gif
wp90c730d8.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wpc89af38c.gif
wp90c730d8.gif
wp1784dbea.png
wp76f64520.png
wp8bff3751.png
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif

Superstol als Relatiegeschenk of geschenk voor uw personeel

Wij hebben al diverse relaties die deze stol in plaats van bijvoorbeeld een fles wijn aan hun relaties geven tijdens de feestdagen of hun personeel verrassen met deze heerlijke Superstol. Dit geschenk wordt door de ontvanger met veel plezier ontvangen en opgegeten tijdens het familie ontbijt of -brunch, zodat er zelfs aan de gever gedacht wordt als de werkzaamheden even stil liggen. Dit gebaar wordt zeer gewaardeerd door de relaties en er wordt dus vaker over u of uw bedrijf gesproken dan als u bijvoorbeeld een fles wijn geeft, welke in de kast terecht komt en waar de ontvanger echt niet meer weet van wie hij deze fles heeft ontvangen.

Natuurlijk kunnen wij indien u dit wenst een kerstkaart bijsluiten of uw logo op de stol verzorgen.

 

Het ontstaan van de Superstol

We praten hier net na de oorlog wanneer Marinus de Jong in Nieuw-Lekkerland het recept voor zijn stollen heeft geoptimaliseerd.

Hij krijgt zulke goede reacties dat vanaf toen hij alle voorgaande recepten heeft weggegooid om alleen dit laatste recept te bewaren zodat hij zich niet meer kon vergissen in het juiste recept.

Marinus de Jong maakte van dit recept altijd de traditionele kerst- en paasstollen, zoals je deze tot op heden bij al onze collega bakkers nog aantreft.

Zijn zoon Maarten de Jong die het bedrijf van zijn vader heeft overgenomen heeft echter aan de hand van het familierecept een variant gemaakt op de stol en wel een met twee rollen amandelspijs verdeelt in de stol zodat na het aansnijden een rol amandelspijs links en rechts van de gesneden plak stol zitten.

De stol kreeg ook niet zijn bekende laag poedersuiker over zich maar heeft een speciaal Victoriabeslag als afwerking. Dit Victoriabeslag bestaat hoofdzakelijk uit amandelschaafsel, eiwit en suiker en geeft na het bakken een heerlijke smaak aan de stol.

 

Buiten de stol met de twee rollen amandelspijs maakte Bakkerij de Jong ook nog de traditionele stol, echter de reacties op de bijzondere stol waren zo overweldigend dat na een jaar werd besloten enkel en alleen nog maar de stollen te maken met twee rollen amandelspijs.

Maarten de Jong, die een op en top vakman was, heeft na enkele jaren nog een keer zijn creatieve brein laten spreken en heeft een Superstol gemaakt, deze stol heeft wel drie rollen amandelspijs en een extra toevoeging van bitterkoekjes en amarene-kersen.

Deze stol is door collega bakkers nooit geëvenaard.

 

De zoon van Maarten, Mario is nu de derde generatie De Jong, nadat hij jaren met zijn vader heeft meegewerkt en heeft het familierecept voor de stollen van Bakkerij de Jong altijd gekoesterd.

 

Alleen de beste ingrediënten worden door Bakkerij de Jong gebruikt

Bakkerij de Jong gebruikt alleen de beste soort spijs van de kwaliteit 1:1, welke speciaal voor onze bakkerij grof gemalen wordt.

Amandelspijs is een mengsel van amandelen en suiker, de amandelen zonder vlies worden eerst vermalen en daarna wordt er suiker aan toegevoegd. De kwaliteit 1:1 wil zeggen dat de amandelspijs bestaat uit 1 deel amandelen en 1 deel suiker, er wordt aan deze kwaliteit amandelspijs geen bonen en/of peulvruchten toegevoegd, zodat de kwaliteit van de amandelspijs puur en zuiver is, welke de smaak van de spijs bevorderd.

Ook gebruikt Bakkerij de Jong alleen echte boter en geen margarine voor de producten en dat proeft u.

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen, dan kunt u mailen naar mario@bakkerijdejong.nl

 

wp5b540bff_0f.jpg
wp5a1d4c48_0f.jpg